Mystique Midi Flexis dagboek Paperblanks

€ 15,95
Op voorraad

Lichtgewicht dagboek met antiek -look, een flexibele kaft en gelinieerde pagina's. Geschikt voor vulpen inkt.

De kaft van dit elegante Paperblanks dagboek is geÏnspireerd op een omslag die zou zijn ontworpen door Le Gascon, een legendarische, maar onbekende boekbinder uit de 17e eeuw. Hij was de uitvinder van de Pointillé en Fanfare stijl. Beide stijlen zijn goed te zien in het design van de kaft van Mystique. Pointillé is een stijl waarbij er met behulp van decoratieve stippen prachtige ontwerpen worden gemaakt. Deze technique zie je terug in de gestipte botanische vormen die de spiralen op de kaft versieren. De Fanfare stijl van Le Gascon komt terug in de manier waarop de goudkleurige metallic details met reliëf in de kaft van dit dagboek zijn gestanst. Le Gascon en zijn stijlen hebben een enorme invloed gehad op de boekbind geschiedenis uit die tijd. 

De oorspronkelijke kaft van het originele boek was gemaakt van rood Marokkaans leer met reliëf en vervuld met rozetten, spiralen en stippellijnen. Het heeft ook de kleine eigenaardigheden van Le Gascon die in de rand werden gecreëerd door ribbels in het leer te snijden. Ongeacht of Le Gascon de originele omslag wel of niet heeft gemaakt, is het dagboek Mystiek een eerbetoon aan de boekbinders en hun stijlen uit de geschiedenis.

Het dagboek heeft een flexibele kaft en prachtig bedrukte pagina randen. Ook de achterkaft en de rug van dit dagboek hebben reliëf en dezelfde mooie metallic matte goudkleurige details. Dit Paperblanks dagboek met lijntjes heeft ivoorkleurige pagina's en lichtgrijze lijntjes. Ook heeft het een handige flap aan de binnenzijde van de achterkaft waar je losse papiertjes, visitekaartjes of stickers in kunt bewaren. Het wordt afgemaakt met een handig rood satijnen aanwijslint.  it dagboek met lijntjes is erg speciaal, omdat het slechts 200 gram weegt en toch 176 pagina's (344 blz.) heeft!

Meer informatie

Meer informatie
Merk Paperblanks
Kleur Bruin, Goud, Rood
Kaft Zachte kaft
Sluiting Geen sluiting
Papier Lijntjes
Papierkleur Ivoor
Aantal pagina's 176
Maat M
Oriëntatie Staand
Afmetingen 18 x 13 cm

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mystique Midi Flexis dagboek Paperblanks
Uw waardering
Copyright © Dagboekwinkel.nl - Alle rechten voorbehouden.